Yhdessä olemme steelers

  

 • Teräsmiehet aloittavat toisen perättäisen liigakautensa Elenia Areenalla sunnuntaina. Positiivisen siirtokesän jälkeen joukkueen tason saapuu mittaamaan Sami Saarisen edustama TPS, joka viime kaudella lukeutui hankalimpiin vastustajiin fyysisyytensä vuoksi.

  Steelersin viime kauden runko pysyi kesällä hienosti kasassa ja joukkueeseen saatiin lukuisia vahvistuksia kokoonpanon jokaiseen rooliin. Heikki Hätönen, Jarno Mäkinen, Elmeri Saukkonen, Julius Aaltonen sekä maalivahti Pasi Järvinen saapuivat naapuriseura LASBista vahvistamaan teräsmiehiä. Antti Aarnio valitsi Indiansissa vietettyjen kausien jälkeen Teräksen ja Markus Sipronen palasi Riihimäellä vietetyn vuoden jälkeen takaisin Hämeenlinnaan. Tärkein kaikista saapuneista on silti Ville Lastikka, joka kävi Sveitsissä hakemassa salibandyoppia maajoukkuekippari Tatu Väänäsen SV Wiler-Ersigenistä palaten mukanaan liigan mestaruus taskussa.

  ***

  TPS on kesällä uudistunut enemmän kuin Steelers. Joukkueeseen liittyi kesän aikana viime kauden Raumalla lainalla ollut Joni Peltola, Yannick Jaunin Klotenista, sekä Juho Sorri ja Olli Kinnunen Oulun Luistinseurasta. Palloseurasta poispäin on suunnannut muun muassa viime kauden luottoratsut Ville Hirvisuo, Juuso Alin, Ville Laine, Topi Kanervisto ja Artis Raitums. Lisäksi hyvää työtä tehnyt päävalmentaja Aki Vilander vaihtoi naisten edustusjoukkueen päävalmentajaksi. Uudeksi päävalmentajaksi valittu Jukka Ruotsalainen toimi Vilanderin valmennustiimissä, joten turkulaiset saavat jatkaa osittain tutussa komennossa myös ensi kaudella.

  Viime kaudella TPS oli Steelersille ylitsepääsemätön vastustaja ja voitti molemmat ottelut selvästi lukemin 7-4 ja 1-10. Teräsmiehillä oli suuria vaikeuksia vastata turkulaisten pelinopeuteen ja fyysisyyteen eikä hyökkäyspäädyssä Lauri Stenforsilta, Janne Nurmiselta tai Olli Laineelta jäänyt montaakaan kaksinkamppailua voittamatta. Tällä kaudella päästään siis mittaamaan, miten vahvistunut Steelers-miehistö pystyy vastaamaan todella vankkaan TPS:n puolustusmuuriin.

  ***

  Steelers-pääkäskijä Jussi Sihvonen on kauteen lähdettäessä tyytyväisen oloinen mies. Muistissa on kuitenkin viime kauden huono alkukausi ja nyt luvassa on alusta lähtien valmiimpi teräsryhmä:

  -Hyvillä mielin lähdetään kauden avaukseen, kesällä on tehty kovasti töitä ja ollut vähän helpompi lähtökohta tähän kauteen viime vuoteen verrattuna. Tosiasia on kuitenkin se, että enää ei päästä minkään taakse ja selittelyille ei ole varaa. Kentällä pitää tuottaa eikä odotella enää yhtään mitään. Meillä on hyvä kesä ja hyvät harjoitusottelut takana joista ollaan saatu riittävästi dataa, että ketkä TPS:ää vastaan hyppää laatikkoon.

  -Sunnuntaina vastassa on äärettömän kova joukkue, viime vuonna ei ollut kummassakaan pelissä oikeastaan mitään jakoa. Erittäin hyvä mittari meille kauden alkuun ja näemme heti että missä mennään. Aika pitkälle Steelers silti painottaa yhteistyön salibandya, tähdet saa tuikkia mutta viisikkorakenteet pitää olla kunnossa jos halutaan TPS kaataa.

  Lastikka, Jonaeson, Nurminen, Metsälä, Hätönen, Mäkinen, Sipronen…. Teräs on vahvempi kuin koskaan, pidetään yhdessä huoli siitä että Elenia Areena on ensi kaudella uusi Kauhujen Talo! Tervetuloa Elenialle sunnuntaina, peli alkaa kello 18.00. Teräs taipuu, ei murru!

   

   

  Tagit: miehet  
    Takaisin