Yhdessä olemme steelers

  

 • Paikallismatsin päävalmentajat odottavat innolla kohtaamista. Kuvat: Riku Hasari & LASB

  Steelersin pääkäskijä Jussi Sihvosella ja LASB:n Petri Kemppaisella on paljon samaa historiaa. Kun Hämeenlinnassa edellisen kerran tahkottiin Salibandyliigassa FT Trackersin muodossa, löytyivät molemmat herrat kaukalosta. Molemmat herrat ovat toimineet myös valmentajana sekä Lammilla, että Hämeenlinnassa. Ja molemmat miehet uskovat joukkueensa voittoon lauantain paikallisottelussa.

  -Paljon tuttuja Steelersissä ja niiden faneissa, niin mukava tulla ryöstämään pari pinnaa sieltä, heittää Petri Kemppainen.

  Kemppainen oli luomassa puitteet Steelersin liigaprojektia varten ja aloitti joukkueen valmennuksessa kesällä 2013. Aiempi joukkue oli pahasti hajonnut ja oli uudelleenrakennuksen paikka. Kaudella 2013-2014 vaikeiden vaiheiden jälkeen Steelers onnistui pitämään sarjapaikkansa niukasti sijoittuen yhdeksänneksi. Viimeisen suoran säilyjän paikan otti Lammin Salibandy sijalla kymmenen. Seuraavalla kaudella Jussi Sihvonen oli jo nostamassa LASB:a runkosarjassa sijalle 3, kun taas Kemppaisen Steelers voitti runkosarjan. Ja nyt herrat ovat vastakkain taistelemassa tärkeistä liigapisteistä, ainoastaan joukkueet ovat vaihtuneet päittäin. Välissä Kemppainen sai nauttia Divarin voitosta LASB:n riveissä ja Sihvonen kävi nappaamassa A-junioreiden SM-kultaa Tapanilan Erässä.

  Mutta mitä Petri Kemppainen on mieltä joukkueensa alkukaudesta?

  -Kausi alkoi pelillisesti hyvin, mutta joulun jälkeen on mennyt enemmän mollivoittoisesti. On tämä silti hyvä nuoren joukkueen kasvuprojekti ja kuitenkin säilyminen on omissa käsissä. Tuleva viikonloppu toki näyttää sen, kuinka vaikeaksi tai helpoksi se loppukaudesta meneekään.

  Mitkä tunnelmat Lahdesta?

  -Lahteen siirtymiseen on kyllä monta hyvää syytä, mutta oleellisin on varmaankin se, että samalla fuusioiduttiin Hollolan (HU-46) kanssa. Tämä loi meille hyvää junioripohjaa. Mutta kyllähän Lahti on osoittautunut hyväksi sählykaupungiksi, meillä on siellä mahtava buumi päällä missä lammilaiset on hienosti mukana, päättää Kemppainen.

  Mitä odotat ottelulta?

  -Toivotaan, että taas säbäihmiset löytää hallille, koska kyllähän tämä derby on loppukaudelle sellainen piste i:n päälle. Vielä ollaan keskinäisissä peleissä niskan päällä, mutta saa nähdä mitä tämä peli tuo tullessaan.

  ***

  Jussi Sihvosen urakka Teräsmiesten liigataipaleella on ollut haastava, mutta mukavan nousujohteinen.

  -Hankala alku meillä oli, mutta uskottiin jatkuvasti siihen, että kova työ tulee tuottamaan tulosta. Faktaa on se, että ollaan tehty iso ja kova muutos koko joukkueen kesken aikaisemmista vuosista. Työ alkoi tuottamaan tulosta maajoukkuetauon jälkeen ja olemmekin olleet aivan erilaisella ilmeellä mukana peleissä. Toki ajatusmaailmaani kuuluu, että pelin pitää kehittyä läpi kauden ja siinä olemme kyllä onnistuneetkin. Parhaimmillamme osaamme pelata liigatason salibandya. Ensi kaudella sitten pitää sekä organisaationa, että joukkueena myös oppia pärjäämään liigassa kun nyt olemme päässeet vuoden harjoittelemaan sitä, sanoo alkuvuodesta jatkosopimuksen solminut Sihvonen.

  Sihvonen tuntee LASB:n varmasti hyvin, mutta minkälaiset muistot vuosi oransseissa jätti?

  -Lammillahan on tällainen koko kylän juttu menossa, että puoli kylää on katsomossa kun LASB pelaa, oli peli sitten Lammilla tai Lahdessa. Siellä on kyllä taustat hienosti hoidettuna ja mahtavia tyyppejä taustalla tekemässä duunia. Joukkueessa on paljon hyviä nuoria ja lahjakkaita pelaajia, muutama kokenut kehäkettu, hyvänä esimerkkinä vaikka Heikki Hätönen. Sekä sitten mielestäni yksi liigan parhaista pelaajista, Tino Nivala.

  ***

  Loppuun vielä kirsikkana kakun päälle päävalmentajien terveiset toisilleen.

  Sihvonen:

  -Mitähän ”Kemasta” voisi sanoa, niin että sen voi myös painaa mediaan. ”Kultainen kakkonen” (Kemppaisen pelinumero oli #2), aikamoisella ripuliranteella ollut aina. Uskoo varmaan vieläkin osaavansa vetää ja varmaan on joskus lähtenytkin ihan okei se ranne. Toivotaan, että on oppinut vuosien aikana hivenen paremmin käsittelemään jännitystään.

  Kemppainen:

  -Jussille terveisiä, että tässä kaupungissa on vain yksi sheriffi.

  Pallo on keskellä klo 17. Lisää ottelusta & ennakkoliput löydät täältä.

  Tagit: miehet  
    Takaisin