Yhdessä olemme steelers

  

 • Kuvateksti: Ville Into luotsaa Steelersin miesten edustusjoukkuetta kaudella 2022-23.

  Teräsmiehet ovat tulevalla kaudella uuden edessä, kun joukkue hakee F-liigasta tippumisen jälkeen uutta alkua Divarista. Ensimmäinen ja tärkein askel on otettu. Joukkueen päävalmentajaksi valittiin pitkän hakuprosessin jälkeen Ville Into.

  Teksti: Pyry Peltonen

  Miesten Divarissa pelaavaa edustusjoukkuetta luotsaa tulevalla kaudella Ville Into, 42. Into saapuu Hämeenlinnaan viiden Forssassa vietetyn kauden jälkeen. Valmennustiimiä täydentävät Mikko Koivistoinen sekä fysiikkavalmentaja Pasi Perkiömäki ja videovalmentaja Mikko Malinen.

  Steelersin seuran toimistolla rakennetaan kovaa vauhtia uutta strategiaa, jonka tavoitteena on pitkäkestoisen työn tuloksena liiganousu tulevien vuosien aikana. Tärkeä osa strategiaa on ollut kevään aikana uuden päävalmentajan löytäminen aloittamaan tuon työn tekemistä.

  ”Miesten edustusjoukkueen uuden alun rakentaminen vaatii näkemystä pelillisistä asioista, mutta erityisesti sosiaalisia taitoja käsitellä tilanteita, joissa pelaajat perehtyvät ja opettelevat tuota uutta pelillistä ilmettä”, sanoo Steelersin puheenjohtaja Arto Hiltunen.

  ”Pelissä on kyse asioiden laadullisesta toteuttamisesta, mutta viime kädessä tärkeää on joukkueen yhtenäinen toimiminen. Taustaselvityksissä esimerkiksi pelaajien antamat arviot Villestä vastasivat suoraan niihin vaatimuksiin, joita me näimme uudelle valmentajalle. Lopulta kyse oli siitä, että miten hän näkee meidän projektimme ja sopiiko se yhteen hänen seuraavan askelensa kanssa valmentajan polulla”, Hiltunen summaa.

  ”Valmentajan valintaprosessi on kestänyt osaltamme useamman kuukauden ja on ollut mahtavaa, että meillä on tänä vuonna ollut aikaa tehdä se kunnolla ja valita henkilö jonka koemme vastaavan täysin tarvettamme. Mielenkiintoiseksi valinnan tekee se, että eräänlainen ympyrä Villellä täyttyy. Hän on itse pelannut Trackersin edustusjoukkueessa kaudella 2005-2006 ja tulee nyt takaisin tuomaan tärkeitä uusia tuulia meidän toimintaamme. Tiivistettynä Villen myötä saavutamme sitä vanhaan fiilikseen ja työteliäisyyteen pohjautuvaa rakkikoiramaisuutta sekä sitoutuneisuutta. Lisäksi Ville tuo myös valmentajan ammattitutkinnon opit, pelillisen tieto-taidon ja valmennukselliset vinkit. Aika täydellistä”, Hiltunen jatkaa.

  Ville Into hyppäsi salibandyn pariin monen muun tavoin jääkiekon puolelta vuonna 2001 Forssan Suuppareiden (FoSu) edustusjoukkueeseen. Pelaajaura jatkui pitkälti FoSussa lukuun ottamatta visiittejä Trackersissa ja Nokian KrP:ssa.

  Valmennusura alkoi käytännössä heti pelaajauran päätyttyä vuonna 2014; Into otti silloin vastuulleen Loimaan Leiskun valmentamisen. Kolmen kauden jälkeen kutsu kävi takaisin
  kasvattajaseura FoSun päävalmentajaksi. Siellä Into on viettänyt viimeiset viisi vuotta ja tehnyt tuloksellisestikin erittäin hyvää jälkeä.

  Viiden FoSussa vietetyn kauden aikana Into nosti seuran edustusjoukkueen Länsirannikon
  kestomenestyjäksi, ja forssalaiset ovat olleet vuotuinen tuttu näky nousukarsinnoissa.

  Steelersin kannalta ratkaisevana tekijänä olivat lukuisat pelaajilta kuullut palautteet, joiden mukaan Into on nykyaikainen valmentaja joka osaa käsitellä erilaisia pelaajia hyvin ja rakentaa motivoivan ilmapiirin joukkueeseen.

  Valmentajan roolissa Into on ihmisläheinen ja pelaajia osallistava ihmisjohtaja, jolle voi pelin lisäksi jutella halutessaan myös kaukalon ulkopuolisista asioista.

  ”Valmentajana olen avoin ja helposti lähestyttävä”, Into kertoo.

  ”Pidän toiminnalle tärkeänä hyvän vuorovaikutuksen luomista joukkueeseen. Avoin ja rehellinen ilmapiiri, jossa on terve vuorovaikutus, se on kaiken lähtökohta laadukkaalle toiminnalle,” Into sanoo.

  Steelersiin ja Divariin siirtyminen on 2-divisioonan ja Suomisarjan läpikotaisin nähneelle valmentajalle looginen seuraava pysäkki. Into kokee olevansa itse kokonaisvaltaisesti valmis ottamaan uuden haasteen vastaan.

  ”Suoritan parhaillaan Salibandyliiton huippuvalmentajan koulutusta ja valmentajan ammattitutkintoa. Tuon koulutuksen aikana on herännyt ihan älytön intohimo nimenomaan nuorten pelaajien kehittämiseen. Kun Arto [Hiltunen] soitti ja kertoi, että tätä työtä olisi tarjolla Steelersissä, niin palaset loksahtivat kohdalleen”, Into kertoo.

  Into odottaa innoissaan kauden aloitusta ja sitä, että valmennustiimin kanssa päästään tekemään töitä.

  ”Joukkueen ensi kauden pelityyliin on jo itsellä ajatuksia, ja näitä pelillisiä ajatuksia päästään pureskelemaan valmennustiimin kanssa hieman myöhemmin. Divari on todella kovatasoinen sarja. Se toimii hyvänä kasvualustana ja tukee erinomaisesti seuran halua kehittää pelaajia.”

  Into palaa uudelleen puhumaan ilmapiiristä.

  ”Mielestäni valmennustiimin ensimmäinen tavoite on luoda joukkueeseen ilmapiiri, jossa pelaajilla on hyvä olla ja mahdollisuus myös itse vaikuttaa asioihin sekä kehittyä pelaajana”, tuore päävalmentaja kuvailee.

  Teräsmiesten ensi kauden valmennus on nyt valittu, mutta työ on vasta alussa. Varmaa on ainakin se, että jatkossa Loimua Areenalla tullaan näkemään työtä tekevä, yhtenäinen ja eteenpäin pyrkivä joukkue. Horisontissa pysyy myös pitkän tähtäimen tavoite. Teräs saattaa jatkossakin taipua, mutta ei murru.
   

    Takaisin