Yhdessä olemme steelers

  

 • Teräsmiehet hakevat toista perättäistä voittoaan lauantaina. Kuva: Riku Hasari

   

  Steelersin miesten edustusjoukkue matkustaa lauantaina Itsenäisyyspäivän juhlien jälkeen Vantaalle. Teräsmiehiä isännöi Energia Areenalla fuusiojoukkue EräViikingit.

   

  EräViikingit fuusioituivat maailman suurimmaksi salibandyseuraksi Tapanilan Erän ja SSV:n yhdistyttyä kauden 2015-2016 päätteeksi. Kolmen ensimmäisen kauden trendi on ollut koko ajan laskeva, sillä ensimmäisellä kaudella saavutetun hopean jälkeen joukkue on pudonnut kahtena vuonna peräkkäin puolivälierissä ensin Westend Indiansille ja viime kaudella SPV:lle. 

   

  Tälle kaudelle seurajohto on huhujen mukaan luonut uutta strategiaa edustusjoukkueelle, jonka tarkoituksena on nostaa seuran omista junioreista Salibandyliigaan pelaajia jotka ajan myötä kehittyisivät isoihin rooleihin ja loisivat EräViikingeille ensimmäisen omasta seurasta kasvaneen edustusjoukkueen rungon. Tätä kautta koko seuralle saataisiin selkeä polku rakennettua junioreista edustusjoukkueeseen ja ehkä myös yleisö alkaisi kiinnostumaan joukkueesta enemmän. EräViikinkien kotiotteluiden tunnelma on kolmen ensimmäisen kauden aikana pysynyt tasaisen rauhallisena ja tähän seura varmasti haluaa muutoksen.

   

  EräViikingit on nuorentanut joukkuettaan jo tälle kaudelle huomattavasti eikä joukkueeseen ulkopuolelta ole tullut kuin Tuomas Aho, joka viime kaudella oli varmasti putoajajoukkue Kooveen tärkein pelaaja. Nuorista pelaajista esiin ovat nousseet Joonatan Lindholm, Juho Niinikoski ja monista loukkaantumisista kärsinyt Eero Nuutinen. Tärkeinpänä lenkkinä joukkueella on ollut edelleen erittäin vaarallinen ykkösketju Lauri Kapanen - Jani Kukkola - Mika Moilanen. Etenkin Kukkola on vaisun viime kauden jälkeen nostanut tasoaan huomattavasti.

   

  Nuorentuneeseen kokoonpanoon nähden EräViikingit ovat pelanneet erittäin pirteän alkukauden ja joukkue majailee tällä hetkellä sarjataulukon sijalla 5. Ensimmäiseen kymmeneen otteluun joukkue otti seitsemän voittoa, joiden joukossa oli muun muassa vierasvoitot TPS:stä, SPV:stä ja Oilersista. Kahden viime ottelun saldona on kuitenkin kaksi tappiota, joiden aikana joukkue on päästänyt yhteensä kymmenen maalia. Lauantaina Teräsmiehiä vastassa on siis varmasti ärsyyntynyt isäntäjoukkue joka haluaa kääntää orastavan tappioputken nopeasti takaisin voittojen tielle.

   

  Teräsmiehet lähtevät Vantaalle pitkästä aikaa voittopelin jälkeen, kun ÅIF kaatui jatkoajalla vierasottelussa. Kolme pistettäkin Sipoosta oli tarjolla, mutta nuori joukkue sortui varsinaisen peliajan viimeisellä kymmenellä minuutilla pallollisiin virheisiin joista ÅIF rokotti maalien muodossa. Julius Aaltosen tekemä voittomaali oli silti putoamistaistelun kannalta erittäin tärkeä, sillä tällä hetkellä sarjataulukon peräpäässä on neljä joukkuetta pisteen sisällä toisistaan.

   

  Lauantain ottelusta on luvassa luultavasti erittäin vauhdikas ottelu, sillä EräViikingit on uuden valmennuksen alaisuudessa pyrkinyt aktivoittamaan peliä ja karvaamaan korkealta. Kuten aiemmissakin otteluissa, pallollinen huolellisuus sekä keskialueen ylittäminen tulevat korostumaan mutta Steelersin mahdollisuuksia parantaisi huomattavasti viimeistelyn parantuminen. Joukkue on kaikissa otteluissa päässyt hyvin maalintekopaikoille, mutta rentous on puuttunut ja joukkue joutuu tällä hetkellä tekemään ison määrän töitä yhtä maalia kohden.

   

  Steelersin valmentaja Juuso Silen odottaa lauantaista vauhdikasta ottelua:

   

  “Edelleen ollaan luottavaisia siitä, että oma peruspeli täytyy onnistua hyvin jotta taistelemme voitosta. Huomenna on odotettavissa vauhdikkaampi ottelu joka sopii meidän pelitapaamme lähtökohtaisesti paremmin. Pelin alkuun panostetaan lauantaina paljon, koska tällä kaudella on ensimmäisissä erissä annettu vastustajille liian paljon eteen valmiudessa ja se on myös näkynyt tulostaululla.”

   

  EräViikingit - Steelers lauantaina 7.12. kello 17.00 Vantaan Energia Areenalla.

    Takaisin