Yhdessä olemme steelers

  

 • Kuvateksti: Markus Sipronen liigauran alkutaipaleella. (Kuva: Riku Hasari / Video Hasari)

  Steelersin miesten edustusjoukkueen liigataival on toistaiseksi päättymässä, ja ensi kausi pelataan Divarissa. Liigan eliittipelaajiin lukeutuva hyökkääjä Markus Sipronen on edustanut Steelersiä kaikki liigavuodet. Nyt tiet erkanevat Steelersin kanssa ristiriitaisin tuntein.

  ”Päällimäisenä ajatuksena on haikeus. On haikeata jättää Steelers ja Hämeenlinna taakse”, Sipronen sanoo.

  ”Päätös lähteä on johtanut useiden viikkojen mittaisiin uniongelmiin, ja stressitasot ovat hiponeet kyllä aivan maksimiaan! Eli helppoa täältä ei ole lähteä. Olen kuitenkin valmis kääntämään seuraavan sivun uralla ja elämässä.”

  Sipronen on edustanut Steelersiä ensimmäisestä liigakaudesta 2017-18 alkaen kaikki viisi kautta pelaten tasan sata liigaottelua tehoin 47+84. Lisäksi ”Make” pelasi Divaria yhden kauden, 2015-16, ennen yhtä kautta kakkosdivarin Riihimäen Panthersissa.

  ”2015-16 oli ensimmäinen kausi Steelersissä. Olin 18-vuotias, kun päädyin Hämeenlinnaan pelaamaan Divaria. Aika erilainen oli se Make, joka sillon Hausjärveltä kulki junalla Riksuun ja siitä Mässyn [Steelersin kapteeni Jarno Mäkinen] kyydissä reeneihin.”

  ”Paljon olen kasvanut siitä sekä urheilijana että ihmisenä. Joukkue on tietenkin myös muuttunut paljon matkan varrella, ja sitä myöten myös oma rooli on muuttunut merkittävästikin.”

  Steelersin ensimmäisinä liigakausina joukkueessa pelasivat muun muassa Ville Lastikka ja Nico Jonaeson, jotka ovat sittemmin siirtyneet Tampereelle Classiciin ja Nokialle KrP:hen pelaamaan. Molemmat ovat liigan ehdotonta eliittiä pelaajina, ja olivat sitä pisteiden valossa jo Steelersissä.

  Sipronen on ollut kulmikaskin oman tiensä kulkija pelaajana ja ihmisenä, mistä hän itseironisesti kertoi vuosi sitten haastattelussa nimittäen itseään ”yli-innokkaaksi kiukkupussiksi”.

  Siprosen arvoa joukkueelle ei voi mitata pisteissä, vaan vähintään yhtä tärkeää on temperamentti ja päättäväinen luonne.

  Parin viime kauden aikana hänestä on tullut joukkueen tärkeimpiä yksittäisiä pelaajia ja monessa mielessä joukkueen sielu. Matkan varrella Sipronen on muuttunut ihmisenä isähahmomaiseksi nuorten pelaajien kannustajaksi, ja siksi on välillä helppoa unohtaa, että kyseessä on vasta 24-vuotias nuorimies.

  *

  ”Päättyvä kausi Steelersissä oli hyvinkin kaksijakoinen.”

  Siprosella on takanaan pitkä polvivamma, jonka jälkeen hän pääsi vasta kesken kauden mukaan peleihin.

  ”Sain polven hoidettua aikataulussa kuntoon ja pääsin hyvin takaisin tositoimiin. Mutta sitten tottakai oli valtava pettymys, että ei pystytty säilyttämään sarjapaikkaa. Se oli iso kolaus myös itselle henkilökohtaisesti, että en tärkeimmissä peleissä saanut käännettyä pelejä meille.”

  Pelaamisen ohella Sipronen on vetänyt Steelersin harrasteryhmiä, joissa hänestä on tullut todella pidetty aikuishahmo kymmenille säbänpelaajan aluille.

  ”Steelers-junioreilla on ikuisesti paikka meikäläisen sydämessä. Lukuisat leirit ja ohjaukset on tehneet Hämeenlinnan-vuosista erittäin antoisat myös muuten kuin kilpaurheilua ajatellen.”

  ”Unelmani on ollut lapsesta asti, että saisin olla aikuisena urheilija. Steelers seurana on tehnyt itselleni mahdolliseksi täysipäiväisen keskittymisen urheiluun. Urheilusta on kasvanut vahva elämäntapa ja se on jo useamman vuoden määrittänyt omaa elämääni hyvin paljon.”

  ”Olen siis Steelersille enemmän kuin kiitollinen kaikesta siitä, mitä se on minulle mahdollistanut.”

  ”Kiitollinen olen myös kaikille pelikavereille, jotka täällä matkassa ovat olleet mukana. Hämeenlinnasta jään totta kai kaipaamaan paljon asioita. Oma kaveripiirini on lähes aina muodostunut pelkästään sählyn kautta, joten kyllähän tänne jää iso osa omista hyvistä kavereista. Muutenkin kaikki ihmiset, joiden kanssa seurassa olen toiminut, ovat minulle melkein kuin toista perhettä.”

  ”On haikeata edes pukea sanoiksi näitä fiiliksiä.”

  Siprosen ura siis jatkuu muualla pelaajana. 

  Ovi Steelersin suuntaankaan ei ole suljettu. Hän sanoo jättävänsä seuran ”ainakin toistaiseksi”.

  Steelers kiittää Makea hienoista peleistä ja seuran eteen tehdystä työstä. Onnea uralle jatkoon! Ovi Steelersiin ei myöskään meidän puolestamme ole suljettu jatkossakaan.

    Takaisin