Yhdessä olemme steelers

  

 • Paikallisottelua todisti paikan päällä hienot 1187 henkeä. Kuva: Riku Hasari

  Lauantain derbyottelu rakasta vihollista LASBia vastaan päättyi Teräsmiesten loistavan ja dominoivan esityksen jälkeen lukemiin 7-1 (2-0, 3-0, 2-1).

  Ottelu oli pieniä LASBin väläytyksiä lukuun ottamatta täysin kotijoukkue Steelersin hallussa ja ottelun lopullisesti ratkaisi oranssipaitojen muutamien pelaajien hermokontrollin pettäminen toisen erän lopussa. Lähes peräkkäin kaksi viiden minuutin jäähyä, joista toinen höystettiin vielä ulosajolla, toivat isännille yli 3 minuuttia kahden miehen ylivoimaa. Tuomas Mikkolan (2+1) tekemän 6-0 ylivoimamaalin jälkeen vierasjoukkue pääsi hiukan enemmän peliin mukaan, mutta LASBista ei enää ollut haastamaan kotijoukkueen voittoa. Steelers onnistui ottelussa ylivoimapelissään loistavasti ja olikin Tuomas Mikkolan sekä Timo Johanssonin (2+2) ylivoimamaalien jälkeen 2-0 johdossa ensimmäisen erän jälkeen.

  Alusta lähtien oli selvää, että ottelun tuomaripari antaa pelata kovaa ja tunnetta pelissä olikin. Steelers kuitenkin malttoi pelata omaa peliään ja keskittyä olennaiseen, vaikka pieniä nahisteluja välillä nähtiinkin. Maalissa Tomi Aaltonen (27 torjuntaa) oli koko ottelun aivan mahtavassa vedossa, eikä hänen nollapeliään näyttänyt uhkaavan mikään, niin loistavia torjuntoja häneltä nähtiin läpi koko ottelun. Toisessa erässä oli hetki, jolloin vierailijat hiukan veivät ottelua, mutta kun Iiro Nurminen (1+0) karkasi maalintekoon ja tuuletteli 5-0 lukemat taululle, rikkoi Rasmus Kainulainen mailansa LASB maalin ylärimaan. Tuomaristolla ei ollut kuin yksi vaihtoehto ja antaa Kainulaiselle punainen kortti. Kun ylivoimaa oli pelattu hiukan yli minuutti, jälleen tapahtui. Heikki Hätönen oli myöhässä kulmatilanteessa ja taklasi Nico Jonaesonia selän puolelta laidan lähellä, josta tuomaristo määräsi joukkueensa Tupla-pelaajan kohti viiden minuutin istuntoa.

  Vaikka toisen erän lopussa Steelers-ylivoima ei vielä osumaa saanut aikaan, jatkui jäähyt kuitenkin vielä kolmannessa erässä. LASB pelasi uhrautuvaa alivoimaa, mutta ajassa 42.11 Mikkola teki illan toisen maalinsa, jonka jälkeen kolmas erä lähinnä pelailtiin pois ja Steelers fiksusti jäädytti peliä niin, ettei LASB saanut aikaan kiriä. Vielä kun Henrik Puumala (1+0) hienolla yksilösuorituksellaan kävi räväyttämässä pallon yläkulmaan ja lukemiksi 7-0 oli ottelun loppu lähinnä minuuttien pois läpsyttelyä. Harmittava maalineduspomputtelu päätyi vielä Aaltosen vartioiman maalin verkkoon, joten kauden ensimmäistä nollapeliä Steelers-vahti ei tililleen saanut.

  Pelit jatkuvat kotipelillä lauantaina, kun Happee saapuu Jyväskylästä vierailulle.

    Takaisin