Yhdessä olemme steelers

  

 • Jännitystä riittää, loppuun asti. Kuva: Riku Hasari

  Salibandyliigan runkosarja saa hienon päätöksen, kun päätöskierroksen jokaisessa ottelussa vähintään toisella osapuolella on vielä panosta ottelussaan. Teräsmiehillä panoksena on ei enempää eikä vähempää, kuin suora sarjapaikan säilyttäminen. Tappiolla kausi jatkuu putoamiskarsinnoissa.


  ***

  Tiukka taistelu sarjapaikoista on äitynyt siis siihen pisteeseen, että Teräsmiehet ovat raivanneet ratkaisun omiin käsiinsä. Neljästä viimeisestä isojen paineiden alla pelatusta ottelusta tuloksena on kolme voittoa sekä yksi jatkoaikatappio. Näiden pisteiden myötä suora tippuminen ja takana oleva Kooveekin on jätetty turvallisen välimatkan päähän. Samaan aikaan OLS ja toki myös pykälää korkeammalla oleva SB Welhot ovat tuskailleet paikotellen oman pelinsä kanssa, joka on tehnyt nousun pois karsijan paikalta vielä mahdolliseksi.

  ***

  OLS selaili jokseenkin synkissä vesissä tammi-helmikuussa. Joukkue voitti Teräsmiehet Elenialla 14.1. ja hävisi sen jälkeen 7 ottelua putkeen. Edellisessä ottelussa oululaiset saivat kuitenkin tappioputkensa poikki kaatamalla Oilersin ja henki on varmasti päällä.


  Tiivisti puolustava, nuori ja taitava ryhmä on pelannut kuluvalla kaudella runsaasti vähämaalisia otteluita. 42 joukkueen 107:sta tehdystä maalista on Tatu Kiipelin (20+7) tai Valtteri Parviaisen (22+7) käsialaa, joten nämä miehet ovat varmasti päävalmentaja Sihvosen tarkkailussa kuten myös ketjun kolmas lenkki Antti Nieminen (7+18). Tolppien välissä nähtäneen lähes kaikki ottelut tällä kaudella pelannut Ville Mestari, jolta Teräsmiehet varmasti haluavat revanssin Elenia Areenan tappiopelin jälkeen.


  ***

  Teräsmiehet ovat siis edelleen pisteen OLS:a perässä. Maalieron ollessa oululaisia huonompi, ohi nousuun tarvitaan voitto varsinaisella peliajalla. Jotta asia ei ole liian yksinkertainen, voitto jatkoajalla tai rangaistuslaukauksin antaa myös mahdollisuuden suoraan säilymiseen, mikäli SB Welhot eivät saa pistettäkään Indiansin vieraana. Joka tapauksessa ottelun alun tärkeys on nyt varmasti joukkueella tiedossa, sillä hyvin peliä kääntävää vastustajaa ei varmasti haluta päästää karkumatkalle, kun ohi on päästävä, jotta homma on omissa käsissä.

  Melkoinen peli siis tiedossa, pallo keskellä klo 17! Voit seurata ottelua Fanseatin/Elisa Viihde Sportin taajuuksilta, linkki tulospalvelussa.


  Tsemppiä Teräs!

    Takaisin