Yhdessä olemme steelers

  

 • Kuvateksti: Pyry Kauppinen (keskellä) upotti Kirkkonummen Rangersin ratkaisevassa kolmannessa karsintapelissä jatkoajalla Loimua-areenalla, Janne Ijäs ja maalin syöttänyt Markus Hautaoja (vasemmalla) juhlivat mukana. (Kuva: Riku Hasari / Video Hasari)

  Steelersin miesten edustusjoukkue otti Kirkkonummen Rangersista ratkaisevan kolmannen voiton lukemin 8-7 jatkoajalla keskiviikkoiltana Loimua-areenalla ja varmisti näin paikan miesten F-liigassa myös tulevalla kaudella. Teräsnaiset olivat varmistaneet oman F-liigapaikkansa jo vajaat pari viikkoa aiemmin hienolla voitolla Lohjan LosSB:ista.

  Nappasimme miesten päävalmentajan Tommi Ojalan pikaiseen haastatteluun liigapaikan ratkettua

  Tommi, onnittelut sarjapaikan säilyttämisestä, mitkä tunnelmat juuri nyt?

  ”Kiitos! Fiilis on helpottunut ja tyytyväinen, kun saatiin lopulta kausi kunnialla päätökseen. Oli varsinkin henkisesti kova rutistus, mutta olen ylpeä siitä, miten joukkue pelasi kovassa paikassa.”

  ”Jymy-sarjassa ei vielä pystytty hyödyntämään meidän hyviä hetkiä riittävällä tasolla ja vastustaja vei lopulta tiukan sarjan ansaitusti. Rangersia vastaan puolustettiin kaksi ekaa peliä hyvin ja oltiin terävämpiä tilanteenvaihdoissa. Kolmannessa pelissä Rangers nosti riman korkeammalle, mutta saatiin siitä taisteltua lopulta ratkaiseva kolmas voitto. Paljon oppia saatiin siitä mitä pelien ja ottelusarjojen voittaminen vaatii ja toisaalta myös siitä, mihin niitä hävitään.”

  Kuinka joukkue käsitteli playoutteihin joutumisen aiheuttaman šokin Tiikereiden ottaessa Classicista yllätysvoiton runkosarjan viimeisellä kierroksella? Tämä venytti Teräsmiesten kautta lopulta kuukauden ja kahdeksalla pelin verran.

  ”Puhuttiin runkosarjan jälkeen, että ollaan lopulta kuitenkin siellä missä ansaittiin. Meillä oli runkosarjan lopussa monta peliä, joissa olisi voitu pisteitä ottamalla itse varmistaa sarjapaikka. Oli hyvä, että ennen kummankin sarjan alkua oli pieni tauko, missä menneen pystyi nollaamaan ja latautumaan uuteen sarjaan. Joukkueessa oli mielestäni luottavainen olo koko playouttien ajan. Uskon myös, että nämä playoutsarjat vahvistivat joukkuetta, ja tästä saadaan ensi kauteen enemmän mukaan kuin siitä, että kausi olisi päättynyt omaan ja Tiikereiden tappioon runkosarjan päätöskierroksella.”

  Jatkat miesten vastuuvalmentajana myös ensi kaudella, millaisin miettein tulevaa kautta kohti?

  ”Hyvillä mielin jatketaan. Nyt analysoidaan rauhassa päättynyt kausi ja mietitään mitä tehdään eri lailla ensi kaudella. Varmasti tehtiin paljon asioita hyvin, mutta myös monta juttua huonosti, kun kevätkierros kääntyi mollivoittoiseksi. Jonkinlainen askel otettiin joukkueena eteenpäin, mutta pitää tiedostaa, että vielä on paljon työtä edessä pudotuspelijoukkueeksi. Sitä työtä kuitenkin jatketaan pienen huilin jälkeen.”

  Joukkueen runko on säilymässä, vaikka yhtään sopimusta ei ole vielä julkistettu, ja joistain vahvistuksista neuvotellaan parhaillaan. Millaiset mahdollisuudet näet taistella ensi kaudella F-liigassa?

  ”Tärkeää on saada jatkuvuutta, jotta pystytään rakentamaan aina edellisen kauden päälle, eikä tarvitse aloittaa alusta. Meillä on paljon urallaan eteenpäin haluavia pelaajia, ja mikäli kehitys jatkuu, niin uskon, että pystymme ensi kaudella taistelemaan pudotuspelipaikasta. Taustat ovat tehneet hienoa työtä ja toivottavasti saavat loputkin keskustelut päätökseen. Steelers on varmasti ensi kaudella astetta kovempi!”

  *

  Steelers haluaa tässä vaiheessa, vanhan kauden päättyessä ja uuden siintäessä horisontissa, antaa lämpimät ja teräksiset kiitokset kaikille tahoille, jotka toimivat edustusjoukkueiden taustalla kuoppaisella koronakaudella 2020–21!

  Seuraorganisaatio, pelaajat, valmentajat, joukkueenjohtajat, huoltajat, varainhankkijat, pallotytöt ja -pojat sekä kaikki vapaaehtoistoimijat tekevät väsymättä työtä joukkueiden taustalla. Fanit kannattavat, vaikka pandemian takia kevät jouduttiinkin pelaamaan tyhjille katsomoille. Yhteistyökumppanit tukevat. Näiden kaikkien ansiosta Steelers yksittäisinä joukkueina ja yhtenäisenä seurana on olemassa: kiitos kaikille, nyt levätään ja sitten mennään teräsviitta hulmuten kohti kautta 2021–22!


   

    Takaisin