Yhdessä olemme steelers

  

 • Steelersin ja Janakkalan SC Urbansin P15-yhteisjoukkue (2007-syntyneet) marssi ikäluokan isoimpaan jaossa olevaan mestaruuteen viikonloppuna Joensuun Raatekankaan liikuntakeskuksessa järjestetyssä lopputurnauksessa.

  Steelers/SCU voitti sunnuntaina välierässä Classicin 6-3 ja finaalissa Joensuun seudun yhdistelmäjoukkueen Josba/Leba:n 9-1.

  Josba/Leba oli voittanut omassa välierässään Oilersin 8-7.

  Ikäluokan vastuuvalmentaja on Marko Stenberg. Lopputurnauksessa joukkuetta luotsasivat laajasta valmennustiimistä Ville Rajapuro, Jussi Veijola ja Markku Vehniäinen Stenbergin ollessa estynyt henkilökohtaisista syistä.

  Ville Rajapuro, millaiset tunnelmat mestaruudesta, oliko yllätys?

  ”Mahtava fiilis tietenkin! Täytyy sanoa, että mestaruus ei ollut yllätys. Tiedettiin, että pystytään haastamaan kaikki kärkijoukkueet. Meidän jengistä kaikki onnistuivat peleissä täydellisesti.”

  Marko Stenberg, millä eväillä mestaruus irtosi koko kauden mitassa katsottuna?

  ”Joukkue pelaa järkevästi. Ollaan saatu mielestäni pojat ymmärtämään peliä, milloin mitäkin tehdään ja miksi. Pelissä on tietyt asiat, joilla sen saa näyttämään hallitulta. Haluamme hallita pelejä pitämällä palloa. Se vaatii hyvää pallonkäsittelytaitoa, ja olemme sen kautta harjoitelleet todella paljon myös ihan suljettuja pallonkäsittelyharjoitteita.”

  ”Myös kropan täytyy toimia salibandyn vaatimalla tavalla, joten fysiikkavalmennus ja -harjoittelu on ollut isossa osassa.”

  ”Videoita on käytetty harjoittelussa läpi kauden, klippejä eri tilanteista.”

  ”Isoin asia on kuitenkin se että ollaan saatu pojat lähes 100-prosenttisesti harjoituksiin ja tekemään harjoitteet hyvällä asenteella.”

  ”Hyvän peruspelin lisäksi meillä on myös useita ratkaisuvalmiita yksilöitä.”

  Millainen valmennuksen työnjako on ollut?

  ”Itse koitan katsoa kokonaisuuden perään ja pidän homman ruodussa. Treenaamme jaksoajatuksella, eli otan valmennuksen kasaan noin kuuden viikon välein. Yhdessä tehdään isot suuntaviivat jaksolle, ja niiden sisällä voidaan kaikki vetää treenejä ja harjoittelun ajatus pysyy aina pidempään samana. Paljon otetaan vanhoja hyviksi havaittuja juttuja mukaan harjoitteluun myös ex-joukkueiden treeneistä. Meillä on riittävä määrä valmentajia, mutta toisaalta on tässä ollut myös kolmen sarjapaikan ottelutkin vedettävänä.”

  *

  Kuten muissakin ylempien juniori-ikäluokkien joukkueissa, P15-pojat ovat pelanneet monissa eri sarjoissa.

  Valtakunnallinen P15-sarjan ja alueellinen P15-kilpasarjan lisäksi on pelattu ylialueellista P16-kilpasarjaa. Lisäksi muutamat pelaajat ovat pelanneet P16-SM-sarjaa ja jopa P18-divaria.

  P15 on yksi niistä ikäluokista, joissa on tehty yhteistyötä Steelersin ja SC Urbansin välillä.

  Millaisia ajatuksia seurojen välisestä yhteistyöstä kauden päätteeksi, Marko Stenberg?

  ”Yhteisjoukkue on toiminut valmennuksen näkökulmasta hyvin, ikäluokassa on ollut jo aiemmin yhteistoimintaa ja se on nopeuttanut sulautumista, tosin se työ on edelleen kesken.”

  ”Jos ajatellaan mikä olisi tilanne ilman kimpassa toimimista, niin ei päästäisi treeneissä pelitempoon ja viisikkoina treenaaminen olisi mahdotonta. Jos oltaisiin oltu erillään Steelers ja Urbans, kumpikaan joukkue ei todennäköisesti olisi päässyt esimerkiksi tähän lopputurnaukseen.”

  ”Samasta syystä on ollut todella tärkeä ratkaisu myös pitää treeniryhmä isona niin, että mukana ovat olleet sekä valtakunnallisen sarjan pojat että kilpasarjan pojat. Valitettavasti pelaajien kierrättäminen eri sarjoissa oli myös hivenen haastavaa kauden mittaan johtuen päällekkäistä pelipäivistä.”

  Ensi kaudella joukkue jatkaa toimintaansa pääpiirteittäin samoilla suuntaviivoilla: valmennus pysyy P16-ikäluokkaan siirryttäessä samana, ja Stenberg jatkaa päävalmentajana.

  Sikäli asiat muuttuvat, että haussa on tälle ikäluokalle ensimmäistä kertaa oikea SM-sarjapaikka. Vai voiko viikonlopun mestaruudesta puhua jo epävirallisena Suomenmestaruutena?

  ”Mielestäni P15-mestaruutta ei voi verrata SM-kultaan vaikka tulikin valtakunnallisesta sarjasta”, Stenberg toppuuttelee.

  ”Oikeat mestaruudet ratkotaan sarjoilla ja tässä oli kyseessä yhden viikonlopun loppuhuipennus. Se on kuitenkin vielä hieman eri asia.”

  Steelers/SCU-P14-pojat pelaavat sekä kilpasarjan että haastajasarjan loppuhuipentumissa ensi viikonloppuna 10.4. P13-poikien loppuhuipentuma pelataan 23.4 ja P11-poikien 24.4.

  Steelers P15-poikien lopputurnaksessa pelasivat:
  Takatalo, Nico 
  Kallio, Akseli
  Kaunisharju, Eetu
  Leino, Ilmo
  Heikkilä, Topias
  Uotila, Joel
  Tuominen, Veeti
  Konu, Mikko
  Laine, Reko
  Veijola, Jaakko
  Jokinen, Leo
  Rajapuro, Eelis
  Paavola, Rasmus
  Immonen, Tuomas
  Vehniäinen, Kasperi
  Pulkkinen, Oula
  Harju, Miko
  Hämäläinen, Hannes
  Päivinen, Iikka

  Joukkueenjohtajat:
  Sari Puhkala ja Heta Leino

  Valmennus:
  Marko Stenberg, Ville Rajapuro, Jussi Veijola, Markku Auvinen, Sampsa Keckman ja Markku Vehniäinen (maalivahdit).

  Lopputurnauksessa mukana myös Lasse Leino (huolto).
   

    Takaisin