Yhdessä olemme steelers

  

 • Ottelua kuvastava kuva, tämänkertainen kohtaaminen oli melkoista vääntöä. Kuva: Riku Hasari

  Miesten edustusjoukkueen voittokulku sai jatkoa Rauman SalBan kustannuksella. 674 katsojaa todisti Elenialla kahden hyvän maalivahdin taistoa, joka päättyi lopulta lukemin 3-1 (1-1, 0-0, 2-0).

  Ottelu oli molemmille joukkueille tärkeä loppukauden sarjasijoituksia ajatellen ja panos näkyi myös pelissä heti ottelun alusta alkaen. Molemmilla joukkueilla oli vaikeuksia saada rentoutta ja laatua pelaamiseensa maalivahteja lukuun ottamatta. Myös ottelun maalit olivat pelin kuvan mukaisia.

  Maalinteon aloitti SalBa ja Ville-Petteri Lilja, kun Steelers-maalille toimitettu pallo pomppi maalilla varkain vapaana olleiden raumalaisten avustuksella Tomi Aaltosen selän taakse ajassa 7:46. Tasoituksesta vastasi 5 ottelun voittoputken tärkeä palanen, kolmoskenttä Teuvo Kinnunen – Valtteri Niemi – Daniel Megyaszai. Tällä kertaa puolustaja Janne Ijäs oli noussut hyökkääjien tueksi ja pallonmenetyksen jälkeinen tilannepaine tuotti tuloksen. Pallo pomppi Ijäkseltä Kinnuselle maalin eteen ja Teuvo löi uransa kolmannen liigamaalinsa pomppupallosta ajassa 13:25. Knoppina täytyy tähän väliin: Teuvo Kinnusen rekordi Salibandyliigassa 5 voittoa, 0 tappiota.

  Toinen erä oli maaliton, mutta tapahtumia siinä kyllä riitti. Molempien joukkueiden pelit aukenivat ja peli aaltoili vauhdilla päästä toiseen. Erän ja oikeastaan koko ottelun hahmo SalBan Veli Peltonen hankki erässä kaksi jäähyä, kun tuomaripari Anssi Silvo & Andrew Lewis tuomitsi Samuli Grönforsin ja Teuvo Kinnusen jälkitilannehässäköiden syyllisiksi osapuoliksi. Alivoima oli ottelussa kuitenkin loistavaa ja SalBa ei tolppaa lähemmäs ylivoimillansa päässyt. Erityisesti Iiro Nurmisen työskentely ja ajanpeluu miellytti kotiyleisöä ja tärkeät alivoimat saatiin hoidettua kunnialla Tomi Aaltosen ottaessa muutaman tärkeän torjunnan.

  Jos toinen erä oli enemmän SalBan hallintaa, kolmannessa Teräsmiehet pääsivät paremmin laatupaikoille ja tulostakin tuli. Kakkoskentän kääntö toimi hienosti ja Nico Jonaeson syötti Teemu Metsälän vasemmasta laidasta raumalaispakiston taakse. Metsälä löysi maalin edestä Nurmisen, jonka laukauksen loistavasti pelannut Teemu Kortelainen kuitenkin torjui. Aleksi Kulmala oli kärppänä paikalla ja iski paluupallon verkkoon ja Teräsmiehet ensimmäisen kerran ottelussa johtoon ajassa 45:38. Kotijoukkueella oli maalin jälkeen hyvä vaihe pelissään, mutta lisäosumat jäivät syntymättä ja SalBa haki loppua kohden tasoitusta kovan pyörityksen muodossa. Teemu Aaltonen oli kuitenkin kylmän rauhallinen maalillaan ja uhrautuva puolustuspeli ja parhaan sektorin ulkopuolelle jääneet laukaukset takasivat voiton. Daniel Megyaszai iski omasta päästä tyhjään maaliin lopullisen ratkaisun ajassa 59:24.

  Tuore vahvistus Mikko Ruokolainen teki kolmannessa erässä Teräsdebyyttinsä ja paini vahvasti omassa päässä tuoden jämäkkyyttä erityisesti maalineduspelaamiseen. Erässä nähtiin myös ikävä törmäystilanne, kun SalBan Peltonen törmäsi erikoisella tavalla palloa haltuun ottaneeseen Timo Kankaanpäähän. Timo selvisi onneksi varsin pienillä vaurioilla vaarallisen näköisestä tilanteesta ja pelasi vielä tilanteen jälkeenkin kolmoskentässä tasaisen varmoin ottein. Tällä kertaa 18 torjuntaa ottanut Tomi Aaltonen palkittiin jälleen ottelun parhaana pelaajana ja mies paranteli liigan parasta torjuntaprosenttiansa lukemiin 83,72 %.

  Voiton myötä Steelers nousi pisteen päähän pudotuspelipaikasta sarjasijoituksen ollessa edelleen yhdeksäs. SalBa tippui tappion myötä pudotuskarsintapaikalle, matkaa Teräsmiehiin on nyt kolme pistettä. Voittoputki joutuu aikamoiseen testiin heti tiistaina, kun matka käy Tampereelle hallitsevan mestarin Classicin vieraaksi. Syksyllä pelattu aiempi kohtaaminen päättyi tamperelaisten voittoon lukemin 1-11. Seuraava kotiottelukin on jo perjantaina, kun vieraaksi saapuu Oilers, Tervetuloa!

    Takaisin