Yhdessä olemme steelers

  

 • Tuoreet vahvistukset kesäharjoittelun lomassa päävalmentaja Sihvosen valvovan silmän alla. Vasemmalta oikealle: Elmeri Saukkonen, Jarno Mäkinen, Julius Aaltonen sekä Pasi Järvinen.

  Teräsmiesten harjoituskausi on jo vahvasti käynnissä, joten on aika julkistaa joukkueen ensimmäisiä palasia. Jarno Mäkinen ja Julius Aaltonen palaavat takaisin yhden LASB:ssa vietetyn kauden jälkeen, maalivahti Pasi Järvinen sekä hyökkääjä Elmeri Saukkonen saapuvat joukkueeseen uusina pelaajina.

  Päävalmentaja Jussi Sihvonen on tyytyväinen mies tässä vaiheessa kevättä. Sopimustilanne on mainio - menneen kauden pelaajarunko jatkaa työntekoa kohti tulevan kauden alkua ja uusia tulijoitakin on saapunut joukkueen vahvuuteen.

  -Haluttiin joukkueeseen urheilullisia ja Steelersin näköisiä vahvistuksia jotka ovat valmiita tekemään nöyrästi töitä joukkueen eteen. Tärkeää on myös aito halu edustaa juuri tätä seuraa. Persoonat sopivat hyvin joukkueeseen ja tuovat kivan mausteen koppiin, kertoo Sihvonen.

  Teräsmiesten kapteeninakin pitkään toiminut Jarno Mäkinen pelasi Lahdessa ehjän liigakauden ja saalisti pääosin puolustajan paikalta 25 ottelussa tehot 6+13. Riihimäeltä kotoisin oleva Mäkinen on pelannut Steelersissä pudotuspelit mukaan lukien 141 Divari-ottelua ja lisäksi mies ehti pelata FT Trackersin riveissä 8 liigaottelua tehoin 1+1.

  Mäkisen mukaan vuosi uusissa ympyröissä teki hyvää, mutta myös kotiinpaluu lämmittää.

  -Hieno palata, kyllä on ollutkin vähän ikävä näitä jätkiä. Vuosi tuttujen kuvioiden ulkopuolella teki hyvää ja mies on nyt täynnä virtaa. Homma on lähtenyt kesätreenien osalta erinomaisesti liikkeelle koko joukkueen osalta, mutta kyllä tässä tietysti jo pikku hiljaa odottaa, että kausi saadaan käyntiin.

  Menneellä kaudella joukkueen entinen kippari seurasi Steelersin tekemisiä läheltä ja tietää mitä tulevakin pitää sisällään.

  -Tulevan kauden joukkue on aivan varmasti periksi antamaton ja henkisesti vahva niin kuin menneellä kaudellakin. Nuori, halukas ja taisteleva. Niillä me mennään.

  Päävalmentaja Sihvonen kommentoi uusvanhaa vahvistusta seuraavasti.

  - Mässy on urheilullinen, vikkelä, taitava ja laadukas pallollinen puolustaja. Erittäin monikäyttöinen myös erikoistilanteissa ja iso vahvistus meille. Varustettu hyvillä johtaja-ominaisuuksilla, mutta on samalla nöyrä sekä kuuliainen pelaaja. Täsmähankinta josta olen todella tyytyväinen ja uskon, että tulee olemaan profiilipelaaja joukkueessa.

  ***

  Maalivahti Pasi Järvinen, 26, saapuu siis niin ikään Lahden suunnalta, mutta on ehtinyt urallaan edustaa jo useampaa seuraa Salibandyliiga- ja Divari-tasolla. Kaikkiaan 173 liigaottelun kokemus on kertynyt Nokian KrP:n, SPV:n, SalBan ja LASB:n riveissä. Menneellä kaudella Järvinen oli maalin suulla 14:ssa ottelussa.

  Myös Järvisen osalta harjoituskausi on pyörähtänyt hyvin käyntiin.

  -Hyvin on kyllä lähtenyt homma pyörimään täytyy sanoa. Asiat loksahtaneet hyvin valmennuksen kanssa yhteen ja fysiikkapuoli on ollut mieleistä, tarpeisiin sopivan personoitua reenaamista.

  Nokian KrP:ssä liigatason läpimurron tehneellä Järviselläkin on selvä näkemys tulevan kauden tilanteesta.

  - Kasassa on viime vuoden tapaan taisteleva joukkue. Ei välttämättä olla materiaalilta kaikkien silmiin mestariehdokkaita, mutta pääkoutsi Sihvosella on hyvät keitokset ja lähdetään rakentamaan hommaa varmasti kurinalaisen pelitavan kautta. Jatketaan hyvästä vireestä mihin joukkue viime kaudella jäi ja viedään peliä eteenpäin niin pitkälle kuin mahdollista.

  Henkilökohtaisella tasolla tavoite on varsin kirkas.

  -Tasainen ja ehjä kausi on kiikarissa. Silloin kun ei joukkueella kulje parhaalla mahdollisella tavalla, on tavoitteena nostaa itse tasoa ja paikata tilannetta. Aaltosen Tomi kehittyi ja pelasi hyvin menneellä kaudella Steelersissä ja samanlaisia kehitysaskeleita haluan itsekin ottaa, päättää Järvinen.

  Päävalmentaja Sihvonen on tyytyväinen joukkueen maalivahtiosastoon.

  -Pasi on sähäkkä, itsevarma ja kokenut liigatason maalivahti joka tuo turvaa ja sopivasti kilpailua maalivahtiosastolle. Haluaa tehdä töitä kehittyäkseen kokonaisvaltaisena urheilijana ja loistava persoona kopissa. Muodostaa yhdessä Tomi Aaltosen kanssa joukkueen selkärangan ja osoittanut että pallo tarttuu ja kykenee voittamaan pelejä. Tärkeä hankinta meille.

  ***

  20-vuotias Julius Aaltonen edustaa nuoremman polven pelaajistoa, vaikka kahden suunnan keskushyökkääjällä käynnistyykin jo viides vuosi aikuisten tasolla. Edellinen kausi tuotti liigatehot 3+4 ja arvokasta kokemusta isossa roolissa. Taistelevasta pelityylistään tunnettu Aaltonen on iskenyt pudotuspelit mukaan luettuna uransa 69:ssä Divari-ottelussa tehot 24+32.

  -Julle on nuori, monikäyttöinen ja taitava allround-pelaaja joka tuo myös annoksen pelikovuutta. Häntä pystyy peluuttamaan millä paikalla hyvänsä sekä erikoistilanteissa. Taistelutahdolla näyttää esimerkkiä muille ja huikea persoona koppiin. Mahdollisuus kehittyä pelaajana ja urheilijana johtavaksi pelaajaksi joukkueessa ja liigassa. Pilke silmäkulmassa operoiva yllätyksellinen pelaaja joka tuo variaatioita meille, kommentoi Sihvonen.

  ***

  Neljäs ja viimeisenä esittelyvuorossa oleva tulokas on Elmeri Saukkonen. Vasta 19-vuotiaalla hyökkääjällä on takanaan toinen kausi miesten tasolla ja ensimmäinen liigassa. Hyökkääjänä pelaava vikkeläjalkainen Saukkonen saalisti hieman rikkonaisella menneellä kaudella LASB:n paidassa 12 ottelussa tehot 2+2.

  -Elmeri on nuori, nopea, taitava ja urallaan eteenpäin pyrkivä tulevaisuuden pelaaja, joka tekee määrätietoisesti töitä kokonaisvaltaisesti urheilijana. Edustaa tulevaisuutta ja tulee varmasti nostamaan omalta osaltaan kilpailua peliajasta hyökkäyksessä. Yllätyksellinen ja pallovarma pelaaja joka tuo samalla oikeanlaista taistelutahtoa joukkueeseen, kehaisee Sihvonen.

  Tulevan kauden joukkue julkistetaan kokonaisuudessaan myöhemmässä vaiheessa, pysy Teräsmiesten kelkassa!

    Takaisin