Yhdessä olemme steelers

  

 • Kuva: Riku Hasari

  Steelersin miesten liigajoukkue palasi MM-kisatauolta hyvin harjoitelleena, kun vastaan asettui ensin kahteen kertaan SPV ensin lauantaina sarjapelissä kotona ja heti sunnuntaina vieraissa Suomen Cupin ottelussa.

  Salibandyliiga jatkui Elenia Areenalla lauantaina voitokkaiden MM-kisojen jälkeen, kun sarjakolmonen SPV saapui vieraaksi. Teräsmiehet saivat harjoitella kisatauon ajan rauhassa ja tuloksena yleisö saikin nauttia koko kauden parhaan 60-minuuttisen, kun kotijoukkue otti tärkeät pisteet ja henkisesti ison voiton lopulta numeroin 8-5 (2-3, 3-1, 3-1).

  Ensimmäiseen erään lähdettäessä selkeä ennakkosuosikki SPV aloittikin vahvasti, kun Jukka-Pekka Pelto-Arvo vei vieraat johtoon ajassa 3.49. Kotijoukkue kuitenkin tuli tasoihin vajaan kymmenen minuutin pelin jälkeen, kun liigadebytantti Teuvo Kinnunen syötti Daniel Megyaszain (1+1) maalin. Vieraat ottivat tasoitusmaalin jälkeen otteen pelistä ja menivätkin 1-3 johtoon, kun ensin Tuukka Kiviranta osui ja melkein heti perään kotijoukkue teki oman maalin. SPV kuitenkin tarjosi kotijoukkueelle erän loppuun ylivoimamahdollisuuden, jonka Teemu Metsälä (2+0) käytti hyväkseen ja näin tauolle poistuttiin Seinäjokelaisten 2-3 johdossa.

  Toisen erän alkuun molemmat osuivat kerran, kun ensin Metsälä tasoitti pelin illan toisellaan ja vierasjoukkueen maalikuningas Jari Hankkio kuittasi heti perään. Teräsmiehet tulivat kuitenkin tasoihin Hankkion istuessa jäähyllä, kun illan pisterohmu Timo Johansson (2+2) toi kotijoukkueen uudestaan tasoihin ajassa 28:15. Lauantai-illan tuhkimotarina koki päivänvalon ajassa 34.41, kun Teuvo Kinnunen teki liigauransa ensimmäisen maalin vieden Steelersin 5-4 johtoon. Näistä numeroista poistuttiin myös toiselle erätauolle.

  Kolmannesta erästä muodostui tasainen vääntö, jossa ensimmäinen maali nähtiin vasta kahdeksan minuutin pelin jälkeen, kun Miiro Maunula (1+2) lisäsi kotijoukkueen johtoa. Timo Johanssonin illan toisella Steelers karkasi jo kolmen maalin johtoon, eikä SPV saanut kavennettua ennen ottelun loppuhetkiä, kun Ville-Pertti Kuusela toi vieraat kahden maalin päähän ilman maalivahtia. Samuli Grönforsin osuttua vielä tyhjään maaliin loppulukemiksi merkattiin 8-5 ja Teräsmiesten kauden toinen voitto näki päivänvalon.

  Sunnuntaina Teräsmiehet suuntasivat revanssiotteluun Seinäjoelle, kun samat joukkueet kohtasivat Suomen Cupin ottelussa. Launtai-illasta sisuuntunut SPV ei jättänyt sijaa uudelle yllätykselle, vaan meni jatkoon selvästi numeroin 10-2 (3-1, 2-0, 5-1).  Siinä missä SPV onnistui laajalla rintamalla, Steelers ei saanut koneitaan käyntiin eikä jossiteltavaa jäänyt. Viikonlopusta kuitenkin positiivinen merkki kahden erittäin tärkeän sarjapisteen muodossa.

  Päävalmentaja Jussi Sihvonen kiitti joukkuettaan lauantain esityksestä ja näki selvät syyt myös sunnuntain tappiolle:

  • Lauantain peliin täytyy olla tyytyväinen, olemme reilut kolme viikkoa tehneet todella kovasti töitä, katseltu videoita ja harjoitteiden kautta paneuduttu meidän omaan pelitapaan uudestaan. Tänään se näkyi kentällä ja tuloksena oli ehjin 60-minuuttinen mitä tänä vuonna olemme saaneet aikaan. Joukkueen ilmeeseen olen erittäin tyytyväinen, kokoonpanosta ei löytynyt yhtään heikkoa lenkkiä ja saimme onnistumisia aikaan. Koko ajan olen tiennyt että tämä joukkue osaa pelata, kun saadaan menttaalipuoli kuntoon ja asiat loksahtamaan tietyllä tapaa. Tänään pelaaminen näytti siltä kuin sen haluankin näyttävän, uhrauduttiin puolustuksessa ja terävää hyökkäyspelaamista, mutta samalla parannettiin myös pallollista pelaamista ja olimme rohkeita pallolla.
    
  • Sunnuntaina ei sitten saatu sellaista asennetta ja tekemistä aikaan mitä eilisessä pelissä ja varmaan paras tunnelataus jäikin eiliseen peliin. Jos jotain positiivista etsitään niin nyt voimme ainakin keskittyä runkosarjapeleihin rauhassa, tänään ei jäänyt seliteltävää ja parempi joukkue voitti. SPV oli edellä kaksinkamppailuissa ja pallollisessa tekemisessä, me olimme huolimattomia pallon kanssa ja se kostautui aika paljon. Olen tyytyväinen siihen, että missään vaiheessa joukkue ei luovuttanut vaan pelasimme loppuun asti ja siinä mielessä ilme oli ihan asiallinen. Keskiviikkona on taas uusi iskun paikka Indiansia vastaan ja kyllä me ihan oikealla tiellä olemme ja luotan joukkueeseen täysin.

  Steelersin taistelu sarjapisteistä jatkuu 21.12 Espoon Otahallissa, kun Teräsmiehet matkaavat Indiansin vieraaksi.

  Tagit: miehet  
    Takaisin