Yhdessä olemme steelers

  

 • Timo Johansson oli jälleen tehokkaana ja miehelle kirjattiin tehot 1+1. Kuva: Riku Hasari

  Sarjan ehdottomiin ennakkosuosikkeihin kuuluva sarjakakkonen EräViikingit oli tulostaululla Teräsmiesten perässä lähes koko ottelun ajan. Tiukan ottelun lopussa vantaalaiset saivat kuitenkin iskettyä tarvittavat osumat ja pitivät pisteet numeroin 6-5 (2-4, 2-0, 2-1).

  Teräsmiehet saivat otteluun lentävän lähdön tilannepaineen tuottaessa tulosta hyökkäyspäässä. Timo Kankaanpää syötti pallon maalin eteen ja Axel Cedercreutz iski ottelun avausmaalin jo ajassa 2:05. EräViikingit tulivat seuraavalla minuutilla Kevin Söderlingin toimesta tasoihin, mutta Teräsmiehet jatkoivat vahvoja otteitaan ja iskivät ottelun kolme seuraavaa maalia. Nico Jonaeson iski kahden miehen ylivoimalla, Timo Johansson pääsi nautiskelemaan Daniel Megyaszain vahvasta esityöstä ja Timo Kankaanpää ujutti tyyllikkäästi Teräsmiehet jo kolmen maalin karkumatkalle. Miko Kailiala iski vielä ensimmäisen erän loppuun 2-4 kavennuksen.

  Toisen erän alku oli Teräsmiehiltä heikko ja EräViikingit iskivät aivan erän alkuun helpohkosti ottelun tasoihin. Nopeiden maalien jälkeen pelissä pysyi kuitenkin ryhti ja toiselle erätauolle suunnattiin Jaakko Vahtokarin loistavien otteiden ja 15 torjunnan siivittämänä lukemista 4-4.

  Loistavasti toiminut ylivoima jatkoi hyvää tekemistään ja Nico Jonaeson iski illan toisella kaukolämärillään Teräsmiehet jälleen johtoon ajassa 47:18. EräViikingit ottivat kuitenkin entistä enemmän otetta itselleen ottelun loppua kohti mentäessä Teräsmiesten kylläkin edelleen iskiessä terävästi vastaan. Pyöritys tuotti kuitenkin tulosta ja Tuomas Iiskola tasoitti pelin loistavalla laukauksella ajassa 53:24. Vain kaksi minuuttia tämän jälkeen Roni Laasonen pääsi iskemään voittomaalin ohi Vahtokarin. Teräsmiehet hakivat vielä todenteolla tasoitusta ja ei ollut kaukana, että Vantaalla olisi jatkoaika nähty.

  Vaikka ottelusta ei pisteitä kertynyt, oli esitys varsin tasapainoinen ja toimi hyvänä kenraalina tulevan viikonlopun tärkeille Koovee- ja LASB-mittelöille. Myös päävalmentaja Sihvonen oli haastavan ottelun tappiosta huolimatta suhteellisen positiivisin mielin.

  -Tänään oli koko joukkueella hyvä ilme alusta loppuun ja päästiin kyllä vähän yllättämään EräViikingit varsinkin ottelun ensimmäisessä erässä. Harmittaa ettei palkintona tullut pisteitä, mutta tekemiseen voin olla tyytyväinen. Vahtokarin Jaska oli maalissa hyvä ja läpi ottelun olimme pelirohkeita ja saimme luotua hyvin maalipaikkoja. Pari lahjamaalia ja viimeisen onnenkantamoinen estivät jymy-yllätyksen, mutta hyvillä mielin kohti KooVee ja LASB otteluita.

  Tagit: miehet  
    Takaisin